Μαριάννα Κοντοέ – Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Ίλιον, Αττικής το 1961. Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό για αρκετά χρόνια, ήρθα σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και μορφές τέχνης. Κάπου στο μέσο της, μέχρι τώρα, διαδρομής μου, άρχισα να πειραματίζομαι με χειρποίητες κατασκευές κάθε είδους. Το υλικό δεν με ενδιέφερε, αρκεί να δημιουργούσα. Με εξίταρε η ιδέα να δοκιμάζω, καινούργια για μένα, υλικά. Παρακολούθησα διάφορα σεμινάρια στην Ευρώπη, δουλεύοντας πολλά και νέα υλικά. Τα mixed media είχαν γίνει η αδυναμία, μέχρις ότου ήρθα σε επαφή με τα σκληρυντικά και συγκεκριμένα το Powertex. Έκανα σεμινάρια και πήρα το Master Degree σε όλα τα επίπεδα.

Το Powertex μου άνοιξε νέους ορίζοντες δημιουργίας. Τα υπόλοιπα έγιναν χωρίς να το καταλάβω. Άνοιξα το εργαστήρι, ξεκίνησαν τα μαθήματα τεχνικών Powertex, η εκπαίδευση ατόμων με επαγγελματικές και μη βλέψεις, η πώληση των υλικών, οι παρουσιάσεις, οι εκθέσεις και τα βιβλία. Παραμένω μέλος σε διάφορους εικαστικούς συλλόγους. Προσπαθώ πάντα να εξελίσσομαι μέσα από το hobby μου (που έγινε δουλειά μου), με τη δημιουργία νέων τεχνικών και την προσαρμογή των εμπειριών και γνώσεων μου στη δημιουργικότητα μου.

Εύχομαι η γνωριμία σας με το Powertex να σας δώσει τη δυνατότητα να το χρησιμποιήσετε και να το αγαπήσετε και να βοηθήσει να βγάλει τον καλλιτέχνη από μέσα σας, γιατί… η δημιουργία είναι βάλσαμο ψυχής.